TUDI MOŠKA KOŽA POTREBUJE VLAŽENJE

ZAKAJ JE MOŠKA KOŽA TAKO POSEBNA?

Moška koža je debelejša kar za 25 % od ženske, zato je na otip veliko bolj groba in napeta v primerjavi z žensko kožo. Medtem imajo ženske isto debelino kože vse do 50. leta, nato pa začne ta drastično upadati.

Moška koža ima višjo gostoto kolagena, kar pomeni, da imajo moški več sreče pri staranju kot ženske. Več kolagena pomeni tudi počasnejše staranje.

Moška koža izloča veliko več maščob in je zato nagnjena k bolj mastnemu tipu kože. Moški imajo večje pore in njihove lojnice so veliko bolj aktivne kot ženske. Zato so tudi bolj nagnjeni k aknam in imajo manj dehidrirano kožo.

Ravno zaradi teh glavnih razlik je pomembno, da nego kože prilagodimo samemu tipu kože. Nega moške kože naj se predvsem osredotoča na višek izločanja sebuma, hidratacijo in zaščito pred okoljskimi dejavniki. Primerna nega kože lahko uravnovesi raven vlage in jo pripravi na brezhibno britje. Kljub debelejši koži je dobro, da moški osvoji vsaj osnovne korake nege kože kot je čiščenje, vlaženje in uporaba sončne zaščite.

Prav zato je moška koža dlje časa brez gub – vsaj do sredine 30. let. Zato bi morali biti izdelki za nego vedno prilagojeni moški koži.

SKRIVNOST JE V VSAKODNEVNI RUTINI

1. ČIŠČENJE

Najpomembnejši korak pri negi kože je čiščenje obraza. Idealno je, da si tudi moški umije obraz z nevtralnim čistilcem vsaj enkrat ali dvakrat na dan, najbolje zvečer pred spanjem in zjutraj pred nanosom dnevne nege. Še posebej pomembno je, da se koža umije zvečer in s tem spere iz nje vso nabrano umazanijo in maščobo. Negovalna rutina hkrati uravnovesi pH kože, regulira sebum in izločanje lojnic ter s tem preprečimo zamašene pore in pojav aken.

2. VLAŽENJE

Vlažilne kreme so zelo pomembne, saj vzdržujejo kožo mehko in nas naredijo mladostne. Mladosten videz ohranjajo z glajenjem manjših gubic, zato naj bi redna uporaba tovrstnih krem gube precej zmanjšala ali celo izničila.

 Tudi moški, ne le ženske, naj bi svojo kožo redno vlažili s pomočjo ustrezne kreme. Z ustrezno kremo preprečimo prehitro staranje kože. po nanosu. Vlažilno kremo, vedno nanesite na očiščeno kožo.

https://moja-natura.com/hydrain2-vlailna-krema-s-podaljanim-uinkom/

3. KREMA ZA OKOLI OČI

Zabuhle oči pač niso privlačne ne pri ženskah in ne pri moških. Uporaba kreme za predel okoli oči je tako odlična rešitev tudi za vse moške, ki se soočajo s to težavo.

https://moja-natura.com/hydrain3-hialuro-krema-proti-podocnjakom/

MAJHNI TRIKI, KI OHRANJAJO MLADOSTEN VIDEZ MOŠKEGA

Kožo zjutraj in zvečer redno umivajte s sredstvi za čiščenje obraza. Za britje izberite izdelek, ki najbolj ustreza vašemu načinu britja, po britju nanesite razpršilo ali hidrogel, da preprečite nastanek mozoljčkov. Kožo zjutraj in zvečer razvajajte še z vlažilno kremo za obraz in kremo za okoli oči.

POČUTITE SE DOBRO V SVOJI KOŽI!

 

SLEDITE NAM NA DRUŽBENIH OMREŽJIH

MOJA NATURA

VONpharma d.o.o.
Celjska cesta 8A
3310 Žalec

AKTUALNO

2024 © VONpharma

Košarica

0
image/svg+xml

V košarici še ni izdelkov.

Nadaljuj z nakupovanjem